Computers.Getgoo.Net

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Computers.Getgoo.Net

:: Software & Hardware ::


    Despre PSP

    ssady
    ssady


    Mesaje : 9
    Data de înscriere : 08/03/2009

    Despre PSP Empty Despre PSP

    Mesaj  ssady Dum Mar 08, 2009 12:31 pm

    Despre PSP
    Prezentare generală

    PlayStation Portable(abreviat oficial PSP) este o consolă portabilă produsă de Sony Computer Entertainment. Consola a fost anunţată iniţial la E3 2003, apoi anunţată oficial la E3 2004 şi lansată in martie 2005 în SUA şi septembrie 2005 în Europa. PSP a fost prima consolă portabilă care utilizează o unitate optică(Universal Media Disk, abreviat UMD).

    În iulie 2007 Sony a anunţat apariţia unei versiuni îmbunătăţite a consolei PSP, numită PSP Slim & Lite. Consola a apărut în luna septembrie în SUA şi Europa şi va înlocui vechea versiune din producţie. Preţul de vânzare este acelaşi pentru cele două versiuni de consolă.
    Capabilităţi
    Accesorii

    Exista 3 accesorii oficiale până acum, toate 3 fiind lansate în Japonia însă nu toate au fost lansate încă în Europa:

    * PSP Camera ce permite realizarea de fotografii şi filme.(Disponibilă în Japonia, Singapore şi Europa).
    * GPS Receiver cu suport în jocuri(şi cu aplicaţii mult mai interesante în homebrew). Disponibil în Japonia, începând cu 2008 şi în Europa.
    * Tuner digital TV pentru PSP Slim(doar pentru Japonia).

    Browser Web

    Browserul Web de pe PlayStation Portable este o versiune limitată a unui browser normal. Browserul are suport pentru CSS, cookie-uri, formulare, Javascript la nivel de bază, Flash versiunea 6. Totuşi browserul PSP are nişte dezavantaje destul de mari precum faptul că dacă unele pagini sunt prea complexe consola nu le va încărca, suportul Flash este destul de slab, versiunea 6 faţa de actuala versiune 9 şi limitări de introducere ale câmpurilor.
    Jocuri

    Pe lângă jocurile pentru PlayStation Portable consola permite şi emularea jocurilor de PlayStation 1 cu toate că singurul mod oficial de a face rost de aceste jocuri este prin PlayStation Network cu ajutorul unui PlayStation 3.

    Există şi mai multe demo-uri care pot fi dowloadate şi rulate de pe MemoryStick.
    Multimedia

    PlayStation Portable are capabilităţi avansate multimedia astfel încât poate reda mai multe formate audio(WMA, MP3, AAC, ATRAC), video (MPEG-4, AVC) şi de imagine(JPEG, BMP).

    Până la versiunea de firmware 3.30 PlayStation Portable era capabil sa redea filme la o rezoluţie maximă de 320×240 însă după această versiune au fost adăugate rezoluţiile 720×480, 352×480 şi 480×272.
    Wireless

    PlayStation Portable are integrat o placa wireless ce suportă standardul 802.11b cu suport pentru chei WEP şi WPA. Astfel jucătorii se pot conecta la Internet sau pot realiza o reţea ad-hoc la care pot participa maxim 16 persoane.

    PSP oferă un RSS reader cu suport pentru video şi audio streaming.
    Design
    Detalii tehnice

    PlayStation Portable are următoarele dimensiuni: 170 mm lungime, 74 mm laţime şi 23 mm grosime şi cântăreşte 280 grame cu tot cu baterie. Ecranul (produs de Samsung) are o diagonală de 4.3 inch cu un aspect 16:9 şi o rezoluţie de 480×272 pixeli fiind capabil sa redea 16.77 milioane de culori.

    Procesorul este unul complex, fiind capabil să ruleze cu frecvenţe între 1 şi 333 MHz. Iniţial jocurile oficiale nu puteau folosi o viteză a procesorului mai mare de 222MHz însă această limitare a fost scoasă pentru viitoarele jocuri începând cu verisunea 3.50. Majoritatea firmware-urilor custom permit setarea vitezei procesorului, astfel încât o viteză maximă duce la performanţe mai bune cu scâderea performanţelor baterier.

    Memoria disponibila este de 32MB RAM şi 4MB DRAM(2MB alocaţi plăcii grafice şi 2MB alocaţi unui al doilea procesor media).

    Placa video are o frecvenţa de 166MHz şi 2MB memorie.
    Unitatea optică

    Unitatea optica utilizează un format proprietar numit Universal Media Disk. Capacitatea de stocare a UMD-ului este de 900MB pentru discul Single Layer şi 1.8GB pentru discul Double Layer. Utilizarea UMD-urilor comparativ cu citirea de pe stick consumă cu aproximativ 10% mai multă baterie şi duce la timpi de încarcare mult mai mari.

    Fiind un format proprietar, nu există unităţi de scriere sau blank-uri pentru utilizarea publică.
    Baterie

    Performanţele bateriei variază între 3 şi 11 ore. Un minim de 3 ore poate fi obţinut utilizând conexiunea WiFi cu luminozitatea ecranului la maxim iar maximul poate fi obţinut ascultând mp3-uri cu ecranul oprit. Versiunea Slim & Lite este mai eficientă din punct de vedere al consumului, obţinându-se aceeaşi durată cu o baterie mai mică(1200mAh faţa de 1800mAh cât avea varianta iniţială). Cu toate acestea se poate utiliza bateria veche(fapt ce duce la o durata mai mare), dar nu se mai poate monta capacul bateriei din cauza dimensiunilor marite.
    Control şi interfaţa

    Fiind o consola dedicată jocurilor în primul rând, PlayStation Portable are butoanele foarte asemănătoare cu cele de pe controller-ul de Playstation. Astfel consola are:

    * un pad cu 4 direcţii(sus, jos, stânga, dreapta)
    * un mini joystick, cele 4 butoane obişnuite pentru Sony: Cerc, Triunghi, Patrat şi X
    * două butoane sus, unul pe stânga, altul pe dreapta
    * o serie de butoane pentru a controla volumul, luminozitatea, etc.

    Interfaţa este una comună cu mai multe produse Sony, ea fiind intitulată XrossMediaBar(prescurtat XMB). XMB consista dintr-o serie de icon-uri pe orizontală, opţiunea curentă fiind dezvoltată pe verticală.
    Playstation Portable Slim & Lite

    În septembrie 2007 Sony Computer Entertainment a lansat o versiune îmbunătăţită a consolei PSP, intitulată PlayStation Portable Slim & Lite. După cum spune şi numele, noua verisune este cu 33% mai uşoară decât precedenta şi cu 19% mai subţire. Consola mai este referită şi după codul său, PSP-2000.

    Lista de îmbunătăţiri faţă de versiunea precedentă este următoarea:

    * Memorie internă crescută la 64MB.
    * TV-Out
    * Conectivitate îmbunătăţită WiFi.
    * Dimensiune şi greutate scăzută.
    * Eficienţa mai mare din punct de vedere al consumului.
    * Modificarea poziţiei gaurilor de la boxe, a unor butoane şi a slotului MS.
    * Dispariţia portului infraroşu.
    * si altele…

    Preţul variantei Slim & Lite este acelaşi cu cel al versiunii vechi, aceasta ieşind din producţie.

    Varianta PSP Slim & Lite foloseşte firmware-uri începând cu versiunea 3.60, apărând mai apoi şi 3.70 şi 3.71. Acestea au noi opţiuni precum posibilitatea de downloada şi aplica teme pentru XMB
    TV-Out

    Una din îmbunătăţirile majore aduse consolei este posibilitatea de a afişa pe televizor conţinutul de pe consolă. Astfel filmele şi pozele apar la rezoluţie de DVD( 720 × 576 ) însă jocurile apar la rezoluţia lor nativă.

    Problema generala la 3004 este ca inca nu este scos un custom firmware(nu mere modat Smile )

      Data/ora curentă este: Mier Mai 15, 2024 11:23 pm